Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety schabowe zapiekane w piekarniku z duszonymi warzywami:marchewka i por i z żółtym serem.
Duszone ziemniaki z mięsem to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 448
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 33
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2325
Duszone ziemniaki z mięsem to szybki i prosty pomysł na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 448
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 33
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2325
Składniki
Mięso umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Każdy plaster mięsa rozbiłam tłuczkiem na cienki kotlet. Rozbite kotlety przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Jajka roztrzepałam widelcem. Bułkę tartą wysypałam na głęboki talerz. Kotlety maczałam w jajku i w bułce i układałam na patelni na rozgrzanym oleju. Kotlety smażyłam na złoty kolor z obu stron, a następnie wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Marchewki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Pora pokroiłam w półplasterki. Na patelni roztopiłam masło i wrzuciłam pokrojone warzywa. Smażyłam je, aż się lekko zezłociły, a następnie podlałam odrobiną wody i dusiłam do miękkości. Warzywa przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Ułożyłam usmażone kotlety. Na każdym kotlecie rozłożyłam ok. 1/3 warzyw i posypałam je startym żółtym serem. Kotlety zapiekałam ok. 15-20 minut w piekarniku w temp. 200 stopni. Kotlety podałam z frytkami.