Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe sakiewki z grzybami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 67
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 123
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 67
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 123
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca
Plastry schabu cienko rozbij przez folię spożywczą. Przypraw solą, pieprzem i paprykami. Grzyby rozmroź, pokrój. Cebulę pokrój. Połowę masła stop, zeszklij cebulę.
Dodaj grzyby, oprósz solą, usmaż. Po łyżce grzybów ułóż na plastrach mięsa, brzegi podnieś do góry, uformuj sakiewki, zwiąż bawełnianą nitką.
Olej rozgrzej w rondlu, włóż mięso, duś pod przykryciem 30 min, ew. podlej wodą. Pozostałe grzyby przesmaż na reszcie masła. Wlej śmietanę, wymieszaj, przypraw. Podaj do sakiewek.Źródło: Chwila dla Ciebie