Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schabowe ruloniki z papryką i bazylią"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 20
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6634
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1275
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 20
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6634
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1275
Składniki
Mięso opłucz, osusz, mocno rozbij. Posyp solą i pieprzem. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki potnij na kawałki. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki. Ser grubo zetrzyj. Na patelni rozgrzej olej. Włóż kawałki papryki. Posyp je 1/2 nasion kopru. Smaż przez kilka minut.
Mięso posmaruj musztardą, posyp startym serem. Ułóż kawałki papryki i ciasno zwiń. Rulony zepnij lub zwiąż. Ułóż w brytfance. Posyp resztą nasion kopru i solą morską. Piecz ok. 25 minut w temp. 175°C.
Rolady potnij na grubsze plasterki. Ułóż je na półmisku w rzędach lub serwuj w papierowych foremkach.Źródło: Naj