Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulgur ( turecka kasza) można zastąpić kaszą kuskus.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1802
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 12
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1802
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1737
Składniki
Kotlety cienko rozbiłem ,oprószyłem z obu stron solą i pieprzem. Bulgur zalałem gorącym bulionem warzywnym ,przykryłem i czekałem do momentu kiedy spęczniał i stał się miękki. Cebulę posiekałem w drobną kostkę ,pieczarki oczyściłem i pokroiłem w plasterki. Na rozgrzanej oliwie z oliwek (1 łyżka) zeszkliłem cebulę i posmażyłem z pieczarkami. Wymieszałem razem z osączonym bulgurem ,jajkiem oraz posiekanymi ziołami. Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem. Masę układałem na każdego kotleta zawijając w roladki i spinając klipsami do zrazów (można użyć wykałaczek). Na rozgrzanym smalcu podsmażyłem z obu stron roladki ,następnie przełożyłem na talerz. Tłuszcz wlałem do rondelka ,dodałem posiekaną cebulę ,którą zeszkliłem. Zalałem gorącym bulionem wołowym ,dodałem liście laurowy oraz ziele angielskie. Zagotowałem ,dodałem roladki i dusiłem pod przykryciem ok 20 min. Po tym czasie roladki wyciągnąłem z bulionu ,przykryłem folią aby nie ostygły. Cebulę w bulionie zblendowałem i zredukowałem sos.