Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schabowe pakieciki"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1066
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1066
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Z fasolki usuń końcówki oraz łyko, umyj ją i osusz. Ogórki umyj i osusz. Jeden obierz ze skórki i drobno posiekaj. Drugiego nie obieraj, wraz ze skórką pokrój wzdłuż na bardzo cienkie plastry.
Do garnka włóż fasolkę, zalej wodą, dodaj odrobinę cukru oraz soli i gotuj do miękkości. Schłodź ją bardzo zimną wodą i osącz na sicie.
Do miseczki włóż majonez, dodaj ogórek pokrojony w kostkę oraz umytą i posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą.
Na każdym plastrze schabu rozsmaruj przygotowany farsz, na środku ułóż po kilka strączków fasoli. Zwiń w rulonik, brzeg każdej roladki owiń plastrem ogórka. Wstaw do lodówki. Podawaj jako przystawkę ze świeżym pieczywem.
Pyszna alternatywa: roladki z fasolki możesz również przygotować na ciepło. W tym celu 20 dag ugotowanej fasolki podziel na 4-6 porcji. Każdą z nich owiń plasterkiem bekonu lub boczku. Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem. Ułóż w niej fasolowe roladki i piecz w temp. 160°C, aż zrumieni się boczek lub bekon (ok. 20 min). W połowie pieczenia roladki przewróć, aby równomiernie się upiekły.
15 minut. Porcja: 240 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie