Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie schabowe ze schabu wieprzowego ? Dziś właśnie taki przygotowałam moczony w mleku z cebulą, jest smaczny choć nie mojego męża przysmakiem powiedział mi " nie jestem królikiem doświadczalnym aby jeść twoje wymysły, wolę tradycyjnego schaboszczaka ". Ja oczywiście zła bo pierwszy raz takiego przygotowałam i dla mnie nie był najgorszy
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 572
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 69
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85722
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Zakupiony schab wieprzowy bez kości wyjąć z opakowania i pokroić w plastry po dwa centymetry, pokrojony ułożyć na ręczniku kuchennym aby ociekł z soków. Następnie każdy kawałek wkładać do woreczka i ubić tłuczkiem do kotletów z obu stron
Jak już mamy ubite mięso na kotlety wtedy przygotować mleko wlać je do miski pokroić cebulę w krążki, posolić i wsypać pieprz, poukładać mięso i dokładnie wymieszać aby mięso połączyło się z mlekiem i cebulą odstawić na piętnaście minut co jakiś czas przemieszać
Po wyznaczonym czasie na patelnię wlać oleju tyle aby zakryło dno patelni lub rozpuścić na wolnym ogniu kostkę smalcu, następnie brać plaster przygotowanego schabu z mleka, zamoczyć go w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli a następnie cały dokładnie obtoczyć w bułce tartej
Na rozgrzany tłuszcz ułożyć przygotowane w jajku i bułce mięso na kotlety i smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor ( nie dolewać ani nie dodawać smalcu w trakcie smażenia ponieważ będzie odchodziła panierka od mięsa ), usmażone kotlety układać na talerzu
Usmażone kotlety podałam z młodymi ziemniakami okraszonymi lekko tłuszczem z kotletów oraz mizerią z ogórków ze śmietaną. Obiad jest na cztery osoby ale jeżeli ktoś ma większą ilość osób w rodzinie wtedy należy zużyć cały schab ja resztę jaka pozostała surowego schabu zamroziłam