Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab ze śliwkami"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2033
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 171
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 139
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2033
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 171
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 139
Składniki
Cebule obrać, drobno posiekać, udusić na maśle. Kotlety schabowe umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić. Posolić, popieprzyć, obsmażyć z obu stron na smalcu. Mięso i cebulę przełożyć do rondla, podlać bulionem i białym winem. Dusić, aż mięso będzie miękkie.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować, pokroić drobno. Wrzucić na tłuszcz spod mięsa, dusić pod przykryciem, mieszając. Przetrzeć, lekko osolić. Mięso podawać, polane sosem z duszenia i śliwkami. Udekorować natką.
ok. 70 minut.
Do śliwek można dolać trochę śliwowicy, o ile potrawy nie będą jeść dzieci. Wtedy do mięsa nie dodawać wina, a sam bulion.Źródło: Twoje Imperium