Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Składniki
Śliwki sparzyć.Powidła wymieszać z 1/2 wina i szczyptą imbiru. Schab opłukać,rozbić. Opruszyć z obu stronsolą i pieprzem. Mięso posmarować powidłami.Kilka śliwek odłożyć,resztę ułożyć w 3 rzędach na mięsie.Schab zrolować i obwiązać ściśle nicią.Pomarańcze sparzyć i obrać.Skórkę pokroić w wąskie paseczki. Z miąższu wycisnąć sok, Olej rozgrzać na patelni,włożyć mięso,zrumienić.Przełożyć do brytwany,dodać skórki z pomarańczy i goździki,wlać 3-4 łyżki wody,opruszyć pieprzem. Piec 1 godzinę w piekarniku w tem. 180*C,polewając sosem z pieczenia. W połowie pieczenia dodać odłożone śliwki,podlać sokiem z pomarańczy i resztą wina. Smacznego:-)