Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab ze śliwką i z rodzynkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 123
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 29
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 75
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 123
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 29
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 75
Składniki
Seler umyć, osuszyć, listki odłożyć do dekoracji, łodygi pokroić, wymieszać z rodzynkami i posiekanymi śliwkami.
Schab umyć, osuszyć, naciąć w środku za pomocą cienkiego noża, natrzeć solą, pieprzem, wypełnić selerem i owocami.
Cebule obrać z łupin, pokroić w ćwiartki, podsmażyć na oliwie z posiekanym czosnkiem, zalać winem, doprawić solą i pieprzem, poddusić.
Schab wraz z cebulą umieścić w rękawie do pieczenia. Piec ok. 50 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu pokroić w plastry, polać sosem. Świetnie smakuje nie tylko jako danie obiadowe, ale i jako zimna przekąska.
ok. 55 minut
Schab możesz nadziać także suszonymi morelami albo żurawiną. Podawaj go z makaronem, np. szerokimi wstążkami.Źródło: Twoje Imperium