Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina o wyjątkowym smaku dzięki przyprawom korzennym. Schab ze śliwką jest idealny na wyjątkowe okazje, przede wszystkim w okresie Bożego Narodzenia, Sylwestra i karnawału. Schab jest miękki, naturalny, bez sztucznych konserwantów. Mięso z zewnątrz ma kolor ciemno bordowy, a w środku szary. Schab jest zdrowy, bez poprawiaczy smaku, idealny na półmisek świątecznych wędlin.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 546
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 546
Składniki
czynności wstępne: - z podanych składników robimy marynatę - mięso oczyszczamy z błonek - nożem robimy otwór w mięsie i nadziewamy śliwkami - mięso nacieramy marynatą i przekładamy do pojemnika z pokrywką lub salaterki z talerzykiem - trzymamy w lodówce ok.12 godz/ całą noc
gotowanie: - przed gotowaniem mięso wiążemy lub wkładamy do siateczki wędliniarskiej - wino gotujemy z liśćmi laurowymi i zielem angielskim i kilkoma śliwkami - gotujemy wodę w czajniku - mięso wkładamy do wrzącego wywaru i dolewamy wrzącej wody tak by przykryła mięso na ok 1 cm, - gotujemy ok. 1 godziny na wolnym ogniu, pod przykrywką - zostawiamy w garnku do całkowitego wystudzenia po czym wyciągamy, usuwamy sznurek lub siatkę i suszymy ręcznikiem
schab podajemy krojony jako domową wędlinę lub krojony w grube plastry jako danie obiadowe