Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z serem i pieczarkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 157
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 52
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 116
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 157
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 52
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 116
Składniki
Oczyszczone pieczarki pokrój w plastry. Obraną cebulę pokrój w kostkę. Pomidor sparz, obierz, pokrój w kostkę.
Na maśle podduś pieczarki z cebulą, dopraw solą, pieprzem, oregano, dodaj pomidor i jeszcze chwilkę podduś.
Mięso pokrój na 4 kotlety, rozbij, oprósz solą, pieprzem, opanieruj w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż na rumiano.
Kotlety ułóż w brytfannie, na każdym połóż pieczarki, plasterek sera, zapiecz w piekarniku, aż ser się stopi.Źródło: Świat kobiety