Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Samodzielnie przygotowane wędliny to prawdziwy rarytas i zdrowsza alternatywa dla wysoko przetworzonych produktów z marketów. Być może nie dysponujesz warunkami na domową wędzarnię, ale jeśli tylko masz dobrą kuchenkę, możesz zrobić pyszny schab z piekarnika na kanapki.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85650
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85650
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Przygotuj marynatę do schabu. Przeciśnij przez praskę czosnek. Rozetrzyj w moździerzu pieprz i suszone zioła. Połącz w miseczce oliwę, musztardę i miód. Dodaj czosnek, zioła z pieprzem, obie suszone papryki i sól. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą pastę. Natrzyj nią mięso, owiń je folią spożywczą i włóż na noc do lodówki.
Zamarynowany schab włóż do rękawa do pieczenia. Zamknij go z obu stron klipsami albo dokładnie zwiąż nitką. Jeśli korzystasz z rękawa bez specjalnych porów, przez które w czasie pieczenia może ulatniać się para wodna, wykonaj w nim kilka niewielkich nakłuć. Ułóż tak przygotowany schab w naczyniu żaroodpornym.
Nagrzej piekarnik do 180°C i wstaw naczynie żaroodporne na jego środkowy poziom. Piecz schab przez około godzinę. Po upieczeniu pozostaw w rękawie do całkowitego wystudzenia (dzięki temu będzie bardziej soczysty). Tak przygotowany schab możesz też serwować na gorąco jako danie obiadowe.