Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z kapustą"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 134
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
Cebule obrać, pokroić w pióra. Jabłka obrać, pokroić w cząstki i skropić sokiem z cytryny. W brytfance rozgrzać 2 łyżki oleju, zrumienić schab.
Schab wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę i jabłka. Oprószyć cukrem i smażyć, aż cukier skarmelizuje się. Dołożyć kapustę, gotować 5 minut. Zalać sokiem jabłkowym.
Do brytfanki włożyć mięso, ziarna pieprzu i liście laurowe. Wstawić do piekarnika. Piec 2 godziny w 175°C. Ok. 20 minut przed końcem naczynie przykryć.
Schab wyjąć, kość wyciąć, mięso pokroić w plastry. Ułożyć na kapuś- cie. Podawać z ziemniakami.
około 180 minutŹródło: Życie na gorąco