Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab z jabłkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 136
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 179
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Schab opłucz, osusz, pokrój na cztery kotlety, zbij tłuczkiem do mięsa z obu stron, posyp solą, majerankiem i pieprzem, odłóż przykryte do lodówki na 20 minut.
W brytfance rozgrzej olej, smaż kotlety z obu stron. Odstaw je z ognia. Jabłka umyj, nie obieraj ze skórki, pokrój w plasterki i ułóż na kotletach. Możesz dodać czerwoną cebulkę pokrojoną w kostkę. Całość podlej kilkoma łyżkami wody, posyp jeszcze trochę majerankiem, przykryj szczelnie pokrywką, duś na wolnym ogniu przez około 15 minut. Podawaj z ryżem lub kaszą.
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 25 minutŹródło: Dobry Tydzień