Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab z farszem pieczarkowym"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 558
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 31
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 65
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 27
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 322
Składniki
Czas przygotowania: 85 minut. 1 porcja: 380 kcal. Cena porcji: 4,35 zł
Schab umyj, wytrzyj do sucha. Mięso rozetnij na duży płat, ew. przykryj go kawałkiem folii i lekko rozbij. Potem natrzyj solą, pieprzem i szałwią oraz skrop połową soku z cytryny. Odłóż w chłodne miejsce na 15 minut.
W tym czasie pieczarki dokładnie oczyść, pokrój w drobniutką kosteczkę. Żółty ser zetrzyj na tarce o dużych otworach.
Pieczarki skrop pozostałym sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć pieczarki i mieszając, smaż kilka minut bez przykrycia. Odstaw do wystudzenia, a następnie wymieszaj z bułką tartą, natką oraz jajkiem. Nadzienie przypraw na pikantnie solą i pieprzem.
3. Płat mięsa cienko posmaruj farszem. Roladę zwiń, zepnij wykałaczkami albo obwiąż bawełnianą nitką, formując zgrabną pieczeń. Mięso posmaruj olejem. Ułóż w brytfance i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz 55 minut.
Miód wymieszaj z 1 łyżką oleju oraz słodką papryką. Na 10 minut przed końcem pieczenia wierzch mięsa posmaruj przygotowaną mieszanką. Gotową pieczeń podaj z sałatą skropioną winegretem.Źródło: Tina