Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab z ananasem"
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 4245
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 125
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 431
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 157
Przepis dnia
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 4245
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 125
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 431
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Każdy plaster przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Oprósz solą oraz pieprzem i obtocz w mące. Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju i obsmaż mięso na rumiano z obu stron.
Żaroodporne naczynie posmaruj niewielką ilością oleju. Ułóż w nim mięso. Na każdym kawałku ułóż po plastrze ananasa i sera. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz 20-30 minut. Udekoruj kandyzowanymi wiśniami i posyp szczypiorkiem. Podawaj z ryżem albo purée ziemniaczanym oraz ulubioną surówką.
Rada: To danie można przygotować również na patelni do grilla. Mięso i ananasy smażymy razem – po 3-4 minuty z każdej strony.
80 minut. Porcja: 300 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie