Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i myślę że też efektowne
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 128
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6520
Składniki
Schab przyprawić powyższymi przyprawami, zostawić na gdz. i piec w piekarniku 30-40 minut w 200 stopniach wyjąść do ostygnięcia
Szpinak umyć, serek pokroić w kostkę, szpinak podsmażyć na 1 łyżce oleju dodać serek, czosnek wyciśnięty przez praskę i przyprawić przyprawami. Smażyć do odparowania wody. zostawić do wystygnięcia.
Na cieście francuskim rozsmarować farsz ze szpinaku, położyć na to schab i mocno zawinąć ciastem. Z pozostałego ciasta jeśli zostanie można upleść warkocz i nim udekorować. Roztrzepać żółtko i wysmarować od góry ciasto. Piec w piekarniku w 190 stopniach aż schab będzie miękki ok 55 minut. Żeby ciasto się za bardzo nie przypiekło przez pierwsza połowę czasu niech piecze się pod przykryciem, a druga połowę bez przykrycia piec. Smacznego!