Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche plastry schabu w sosie pieczarkowym . Świetne do makaronu jak i ryżu.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Składniki
Schab rozklepuję cieniutko. Posypuję solą i pieprzem. Pieczarki i cebulę kroję drobniutko. Natkę pietruszki siekam.
Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i smażę schab. Kiedy zrobi się brązowy z obu stron dodaję pieczarki i cebulę. Wszystko razem podsmażam. Podlewam wodą, doprawiam i duszę ok.40 minut do miękości mięsa.
Mąkę dobrze mieszam z odrobiną wody. Powolutku dodaję do sosu ciągle mieszając, aby nie zrobiły się grutki. Chwilę gotuję.
Na sam koniec dodaję śmietanę i natkę pietruszki.