Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 14-12-2022
Schab w słoiku. Rewelacyjna domowa wędlina na Święta i nie tylko
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2111
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2111
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 959
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Składniki
Wszystkie przyprawy umieszczam w misce. Czosnek kroję w plasterki. Dodaję oliwę lub olej i dokładnie mieszam. Schab kroję na 3 równe części. Mam przygotowane 3 słoiki. Mięso obtaczam w przyprawach i zostawiam na kilka godzin. Może być na noc. Następnie do dobrze wyparzonego słoika wkładam liść, ziele i mięso. Szczelnie zamykam. Wkładam do garnka słoiki i zalewam wodą. Gotuję na lekkim gazie 2.5 godziny dolewając wodę. Mięso chłodzę najlepiej nic w lodówce. Po tym czasie kroję w plasterki. Mięso jest soczyste i mięciutkie.