Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Składniki
Schab umyć, osuszyć i pokroić w 1cm plastry. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem.
W garnku zagotować 1 szklankę wody, włożyć pokrojone w małe kawałki jabłka. Dusić pod przykryciem kilka minut w zależności od gatunku jabłek. Jabłka są gotowe, gdy mamy w garnku mus z kawałkami. Wyłączyć ogień, dodać musztardę, cebulkę, trochę soli i pieprzu.
Kawałki schabu obsmażyć na oleju. Z patelni zdjemować na talerz wyścielony papierowym ręcznikiem (wsiąknie nadmiar tłuszczu).
Obsmażony schab ułożyć w brytfannie, przykryć musem jabłkowym i zapiec w piekarniku 20 min na 180 stopni.