Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z "Moj przepis", trochę zmodyfikowany przeze mnie. Może receptura dość zaskakująca, ale schabik naprawdę dobry. (szczególnie smakuje męskim osobnikom ;)))
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 340
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 340
Składniki
Schab umyć, osuszyć, włożyć do woreczka, wsypać sól, cukier i pieprz zgnieciony w moździerzu.
Dokładnie obtoczyć mięso w przyprawach, szczelnie związać worek, i włożyć do lodówki na 4 dni, obracać codziennie rano, tak by mięso nawiliżyło się powstałym sokiem.
Po czterech dniach, mięsko suszyć w piekarniku temperatura 50-70 stopni + termoobieg, przez ok 1,5 - 2 godziny. (w oryginalnym przepisie czas suszenia wynosi 40 minut, jednak wydaje mi się trochę krótki).
Świetnie smakuję jako wędlina do chlebka.