Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab pod jarmużową pierzynką"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Schab umyj, osusz i pokrój na 5 plastrów. Każdy z nich rozbij tłuczkiem, oprósz solą oraz pieprzem i usmaż na mocno rozgrzanym oleju. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Jarmuż umyj i poszatkuj, usuwając wcześniej twarde nerwy.
Na patelni zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po chwili jarmuż.
Podlej odrobiną wody i duś około 10 minut.
Na koniec ułóż warzywa na kotletach, posyp je startym żółtym serem i zapiecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 360Źródło: Super TV