Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab pieczony z morelami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
Schab umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem i przyprawami. Wstawić do lodówki na noc. Następnie rozciąć schab wzdłuż tak, by powstały 3 kieszenie. Morele posiekać, połowę z nich wcisnąć w nacięcia. Musztardę wymieszać z żółtkiem i posmarować mięso.
Pozostałe morele wymieszać z orzechami i miodem, obłożyć tym schab. Mięso zawinąć lekko wysmarowaną tłuszczem folią aluminiową i wstawić do piekarnika na 1,5 godziny (180 st. C). Po tym czasie ostrożnie zdjąć folię z wierzchu i podpiekać jeszcze chwilę, aż orzechy się zrumienią.
ok. 100 minut + marynowanieŹródło: Twoje Imperium