Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab parzony na kanapki to niezawodny przepis na pyszną wędlinę bez sztucznych dodatków. Jego przygotowanie jest czasochłonne, ale smak wynagradza wszystkie starania. Dzięki dwukrotnemu gotowaniu i studzeniu schabu w wodzie mięso zyskuje na kruchości i delikatności.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 898
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 167
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 898
Składniki
Mięso opłucz i oczyść.
Do garnka wsyp wszystkie zioła i przyprawy. Całość zalej 1-1,5 l wody. Zalewę zagotuj i wystudź.
Do wystudzonej zalewy włóż schab. Mięso odstaw na 24 godziny do lodówki.
Na drugi dzień postaw garnek z mięsem w zalewie na kuchence i doprowadź wodę do wrzenia. Mięso gotuj przez około 10 minut. Po tym czasie wyłącz kuchenkę. Mięso pozostaw w garnku z zalewą i odstaw do wystygnięcia. Następnie wstaw mięso do lodówki na kolejne 24 godziny.
Kolejnego dnia powtórz proces gotowania. Mięso parz we wrzątku przez 10 minut, a następnie odstaw do wystudzenia. Po tym czasie schab będzie gotowy do krojenia na kanapki. Smacznego!