Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny schab, na sam widok ślinka leci.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 275
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Schab pociąć ( nie docinając do końca) na plastry. Natrzeć czosnkiem ( ja używam w kostce knorra) i wegetą. W nacięcia wkładac plaster sera, plaster boczku i pocięty por.
Następnie pociętą w plastry paprykę w pierwsze nacięcie a w następne śliwki ok 2- 3 sztuki, i tak na zmianę. W jedno nacięcie z serem i boczkiem- papryka, a w następne z serem i boczkiem ma być śliwka.
Schab wkładamy w rękaw foliowy do pieczenia, w żaroodpornym naczyniu lub w naczyniu z przykryciem, podlewamy woda - mniej niz pół szklanki.
Można faszerować wg uznania (czym kto lubi). Pieczemy do 1,5 godziny, w 180- 200 stop. C.
Po upieczeniu ostrym nożem kroimy ukośnie plastry. Powstałym sosem mozemy polać po wierzchu.