Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab na niebiesko"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
ok. 60 minut
Kotlety oczyścić, naciąć ostrożnie w poprzek, tworząc kieszeń. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę, natrzeć nim mięso. Wstawić na 30 minut do lodówki. Natkę pietruszki umyć, posiekać, ser żółty zetrzeć.
Ser pleśniowy utrzeć na gładką masę, wymieszać z serem żółtym i pietruszką. Nadziać nim schabowe kieszonki. Spiąć wykałaczkami, smażyć na rozgrzanym oleju. Po zrumienieniu trzymać pod kilkanaście minut trzymać pod pokrywką, by mięso „doszło”.
Cukinię umyć, oczyścić. Jedną pokroić w ukośne plastry, drugą – wzdłuż obieraczką do jarzyn w cienkie wstążki, skropić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na grillowej patelni albo podpiec na ruszcie. Podawać z kotletami, przybranymi zieleniną.Źródło: Twoje Imperium