Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab przygotowany według przepisu oto link; https://smaker.pl/przepisy-wedliny/przepis-schab-gotowany-5-minut,1994057,smaker.html. Schab pyszny w smaku, mięsko kruche, mięciutkie i soczyste. Polecam
garnek, ręcznik papierowy, łyżka,
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Do garnka wlałam 2 litry wody. Następnie dodałam majonez i musztardę i dokładnie wymieszałam. Dodałam również przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, majeranek, rozmaryn , ziele angielskie i liście laurowe. Całość doprawiłam solą i pieprzem do smaku. Kawałek schabu umyłam , osuszyłam , a następnie włożyłam do zimnej zalewy. Zagotowałam wodę i zostawiłam tak na 5 minut. Zdjęłam z ognia. Po całkowitym wystudzeniu zagotowałam ponownie przez 5 minut i odstawiłam do wystudzenia. Ponownie zagotowałam przez 5 minut. Razem z zalewą odłożyłam do całkowitego ostudzenia. Po ostudzeniu mięso osuszyłam i włożyłam do lodówki . Po schłodzeniu gotowe do podania.
Schab po wystudzeniu.
Schab w zalewie.