Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie. Mięso zdrowsze, bo gotowane, pachnące jałowcem. Sos ostry, ale złamany miodem. Polecam.
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Składniki
Do garnka nalać wody, dodać przyprawy i obrane, czyste warzywa. Gotować kilka minut. Następnie włożyć do garnka oczyszczone, umyte mięso. Gotować ok. 1 godziny 15 min. ( 1 kg = 1 godzina ) na bardzo wolnym ogniu. Mięso wyjąć i pozostawić żeby odpoczęło. Wywar przecedzić. Warzywa usunąć. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę pszenną. Smażyć, mieszać aż mąka się zrumieni. Stopniowo dodawać wywar i mieszać. Sos zgęstnieje. Dodać musztardę sarepską i dużą łyżkę miodu oraz sól do smaku. Schab pokroić w plastry i włożyć na patelnię, do sosu. Mięso przełożyć na półmisek, udekorować natką pietruszki i podawać. Smacznego.