Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab faszerowany białą kiełbasą"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3891
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2298
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3891
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 438
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2298
Składniki
Mięso myję (oczyszczam też z błonek i białych włókien, jeśli są na wierzchu) i dokładnie osuszam. Oliwę mieszam w miseczce z solą, pieprzem, majerankiem oraz ziołami prowansalskimi. Dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Przygotowaną marynatą starannie nacieram schab ze wszystkich stron. Mięso owijam folią spożywczą i wstawiam do lodówki na całą dobę.
Na drugi dzień ostrym długim nożem robię nacięcie w środku schabu przez całą długość. Schab nadziewam kiełbaską białą (ugotowaną, ostudzoną). Schab wkładam do rękawa do pieczenia, spinam go klamrą . W kilku miejscach rękawa robię nakłucia, żeby para miała ujście.
Mięso układam w brytfannie i piekę około 60 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. Następnie rozcinam rękaw i wstawiam mięso ponownie do piekarnika na 20 minut. Upieczonego schabu nie kroję od razu w plastry, pozwalam mu jeszcze odpocząć przez 30 minut. Pieczeń najczęściej podaję z pieczonymi buraczkami.Źródło: Tina