Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6521
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 30
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6521
Składniki
Plastry schabu przeroic na dwie małe części. Natrzec z każdej strony vegetą, papryką oraz pieprzem.
Natarte przyprawami kawałki schabu delikatnie podsmazyc na oleju.
Z kostki rosołowej zrobic bulion i wlac do podsmazonego mięsa, nastepnie dodac pokrojona cebule (kostki, paski jak kto woli) oraz musztarde. Dusic to aż mięso będzie miękkie.
Rozrobic sos do pieczeni według przepisu podanego na opakowaniu i tak rozrobiony sos wlac do mięsa ( jeśli jest bulion, a jeśli go nie ma można dolac przegotowaną wodę). Jeśli sos bedzie za zadki można rozrobic pół łyżeczki mąki ziemniaczanej z woda i dolac do sosu.
Uwaga na mąke ziemniaczaną! Nie chcemy żeby wyszedł KISIEL!!
Podawac z ziemniakami, bądz kaszą gryczana
Smacznego!! Mam nadzieje że jasno wszystko wytłumaczyłam. Zrobiłam zdjęcie telefonem, i niestety jest za małe i nie mogę go tutaj dodac, więc zapraszam tutaj http://khoelia.wrzuta.pl/obraz/1SUuL1Yj1hL/schab