Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe ze szpinakiem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 285
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 263
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 285
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 263
Składniki
Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na dwóch łyżkach rozgrzanego masła. Wrzucamy pokruszony szpinak, doprawiamy solą i pieprzem i kilka minut dusimy pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę, nadmiar wody odparowujemy. Szpinak odstawiamy do ostygnięcia, mieszamy z pokruszonym białym serem.
Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie płaty. Na schab nakładamy żółty ser, smarujemy szpinakiem i zwijamy w rulon. Nacieramy solą, pieprzem, związujemy nitką.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na której obsmażamy mięso ze wszystkich stron na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego resztą masła i na kilka minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 3,70 zł.Źródło: Rewia