Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki schabowe z serem"
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 64
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 212
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 64
Składniki
Schab kroję na 8 plasterków jednakowej grubości, ew. odkrawam białe błonki i włókna. Każdy kotlet dobrze rozbijam tłuczkiem, skarapiam z obu stron sokiem z cytryny i odstawiam na kilka minut. Łyżeczkę soli mieszam z połową łyżeczki mielonego czarnego pieprzu. Mieszanką posypuję kotleciki z obu stron, delikatnie wklepuję przyprawy w mięso.
Każdy plaster schabu smaruję z jednej strony majonezem i posypuję posiekaną natką pietruszki. Na tym układam plasterek żółtego sera. Zwijam dość ciasno, roladki spinam wykałaczkami. Smażę na rozgrzanym oleju na małym ogniu, obracając je, by zrumieniły się równomiernie. Ew. chwilę je duszę.Źródło: Tina