Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada schabowa z grzybami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Schab natnij wzdłuż, by powstał prostokąt. Rozbij przez folię, natrzyj solą z czosnkiem. Boczek, cebulę i rozmrożone grzyby posiekaj. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj boczek i na końcu grzyby. Odparuj nadmiar płynu, dopraw solą i pieprzem. Ostudź, połącz z orzechami i natką.
Farsz rozłóż na mięsie, zostawiając 3 cm z jednej strony. Zwiń i owiąż sznurkiem lub nicią. Natrzyj przyprawami (możesz obsmażyć). Włóż do brytfanny, na wierzchu połóż wiórki masła, nakryj folią alum. i piecz w 180°C. ok. 1,5 godz.Źródło: Świat kobiety