Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada schabowa z farszem serowym"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 287
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4998
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 287
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4998
Składniki
<strong>Czas przygotowania 95 minut. Cena jednej porcji około 2,90 zł</strong>
Umyty, osuszony schab przecinamy wzdłuż nie do końca, by dał się rozłożyć na płat. Rozbijamy przez folię spożywczą na grubość 1 cm. Nacieramy solą, pieprzem i majerankiem.
Natkę płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Mieszamy z serkiem, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem. Farszem smarujemy płat mięsa. Zwijamy w roladę, nacieramy łyżką oliwy, ściśle związujemy nicią kuchenną.
Wkładamy do brytfanny, podlewamy łyżką wody i pieczemy około 2 godziny w temperaturze 200°C, często polewając wypieczonym sosem.
Z upieczonego mięsa usuwamy nitkę. Sos spod pieczeni miksujemy ze śmietaną rozmieszaną z mąką ziemniaczaną. Krótko gotujemy. Roladę kroimy i podajemy.Źródło: Rewia