Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na tartaletki z pasztetem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 60
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 111
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 357
Składniki
:" style="vertical-align: middle;">
Wątróbki oczyść z żyłek i tłuszczu, opłucz. Drobno posiekaną cebulę zeszklij na połowie masła. Zwiększ ogień, dodaj wątróbki oraz pozostałe masło. Smaż 7-10 minut. Wystudź.
Wątróbki przełóż do miski, dodaj serek lub twarożek, ser pleśniowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zmiksuj blenderem na gładki mus.
Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wstaw do lodówki na 24 godziny.
Schłodzony farsz przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj do babeczek. Na wierzchu ułóż karmelizowaną cebulę.
(bez czasu oczekiwania): 50 minut
Sztuka: 170 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie