Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Prażonki z wędlinami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 65
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 118
Składniki
Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na grubsze plasterki. Kiełbasę pokrój na grubsze plasterki, boczek w paski. Cebule obierz, pokrój w półplasterki.
Dno garnka (najlepiej żeliwnego) posmaruj smalcem. Ułóż warstwę ziemniaków i cebuli, posyp solą i pieprzem. Ułóż kiełbasę, boczek, ziemniaki i cebulę, przypraw. I tak do wyczerpania składników, co jakiś czas ugniataj. Szczelnie przykryj liśćmi kapusty lub folią aluminiową. Piecz ok. godziny w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie