Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Piwna kiełbasa z pieczarkami na ostro"
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1270
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 60
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 183
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1270
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 60
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 116
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 183
Składniki
Pieczarki oczyszczam, opłukuję, osuszam i kroję w półplasterki. Cebule obieram, siekam. Czosnek obieram i kroję w plasterki, kiełbasę – w półtalarki.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i obsmażam na nim kiełbasę z cebulą, po chwili dodaję pieczarki i czosnek. Doprawiam solą, pieprzem, chili oraz oregano i dalej smażę, aż wszystko się zrumieni. Dodaję piwo, mieszam i duszę potrawkę do odparowania płynu.
Podaję z ziemniakami (najlepiej młodymi) posypanymi zieleniną, z kaszą albo ze świeżym pieczywem.
Martyna Kuźma z Węgrowa
25 min • Porcja 260 kcal • Przepis na 8 porcjiŹródło: Kobieta i życie