Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź na ciepło – sosem i ziemniakami. Mięso z indyka jest bardzo delikatne i przyrządzone w ten sposób smakuje wyśmienicie. Polecam!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 238
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 238
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 537
Składniki
Wodę mieszamy z przyprawami. Czosnek kroimy na małe kawałki i dodajemy do wody. Dodajemy także majonez i musztardę, pamiętając by dobrze rozbić je trzepaczką. Marynatę zagotowujemy. Gdy wrze, dodajemy filet z indyka i gotujemy na małym ogniu jeszcze przez 10min. Co jakiś czas przewracamy mięso. Odstawiamy z ognia, przykrywamy. Mięso powinno leżakować przez min. 12 godzin. Od czasu do czasu powinniśmy je przewracać. Po tym czasie mięso w marynacie znów doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez 10min, odwracając je co chwile. Ponownie odstawiamy mięso na 12 godzin (pamiętając o odwracaniu). Po tym czasie mięso, wyciągnięte z marynaty, nadaje się już do spożycia. Do przygotowania fletu w ten sposób powinniśmy użyć garnka z grubym dnem oraz dopasowanego do mięsa tak, by woda całkowicie je przykryje.