Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso dobrze pasuje na rodzinne spotkanie.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 71
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 71
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Filet z indyka dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć solą i pozostawić w lodówce na pół dnia. Z ketchupu, majonezu, musztardy, powideł zrobić miksturę. Filet z indyka zapakować do worka pieczeniowego i dodać miksturę. Mięso dokładnie pokryć miksturą masując woreczek po wierzchu. Dodać garść suszonych śliwek. Dokładnie zamknąć worek spinaczem, albo zawiązać. Umieścić w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 1,5 godz. Po upieczeniu wyjąć mięso i owoce z woreczka. Wystudzone mięso pokroić w cienkie plastry. Smacznego.