Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony boczek rolowany - Domowa wędlina na kanapki
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1010
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1010
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Boczek oczyścić z ewentualnych chrząstek, skórę można odciąć lub zostawić. U mnie boczek ze skórą , lekko go rozbić od strony bez skóry. Natrzeć z dwóch stron przyprawami. W dwóch rzędach ułożyć suszone pomidory i ciasno zwinąć. Tak Aby skóra była na zewnątrz. Włożyć do siatki wędliniarskiej lub związać sznurkiem i ostawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie krótko obsmażyć boczek z każdej strony na suchej patelni. Około 2 minuty z każdej strony. Mięso przełóż do rękawa do pieczenia. Boczek pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 70 minut bez termoobiegu, po tym czasie rozcinamy rękaw i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Smacznego!