Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany boczek pieczony możesz podać jako obiad lub ciepłą kolację. Jest soczysty i aromatyczny.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 82
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1091
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 126
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 82
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1091
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 126
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Boczek w całym kawałku umyj, osusz, a następnie ostrym nożem natnij z jednej strony.
Przygotuj marynatę. Musztardę i ketchup wymieszaj z papryką słodką i ostrą, majerankiem, natką pietruszki suszoną, solą i pieprzem.
Natrzyj boczek z każdej strony. Włóż do naczynia żaroodpornego. Obierz czosnek, rozgnieć i przekrój na kilka części. Wrzuć luzem do naczynia żaroodpornego. Umieść boczek w lodówce na kilka godzin, aby nabrał aromatu.
Przełóż boczek do rękawa do pieczenia. Zawiąż szczelnie. Zrób dwa nacięcia ostrym nożem po bokach. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 70 minut. Po tym czasie rozerwij rękaw i zostaw na 10 minut do zarumienienia.