Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona szynka w marynacie cebulowej"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 100
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 100
Składniki
Marynata: cebule obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach albo posiekaj jak najdrobniej. Dodaj do nich 3 łyżki oleju oraz przyprawę uniwersalną, paprykę mieloną, pokruszony na pył majeranek, pieprz. Spróbuj i jeśli trzeba, dosyp trochę soli. Starannie wymieszaj.
Szynkę umyj, dobrze osusz. Natrzyj ją mocno marynatą ze wszystkich stron. Odstaw pod przykryciem co najmniej na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym. Polej resztą marynaty, skrop łyżką oleju. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 180°C, co jakiś czas polewając powstałym w czasie pieczenia sosem.Źródło: Chwila dla Ciebie