Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa smaczna i zdrowa wędlina na kanapki, upieczona z przyprawami, idealna również na ciepło do obiadu z ulubionym sosem.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 39
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1664
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 108
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 156
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 39
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1664
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 108
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 156
Składniki
Czosnek obierz, pokrój w drobną kostkę a następnie rozetrzyj z solą. Pozostałe przyprawy wymieszaj ze sobą. Mięso opłukaj osusz ręcznikiem papierowym, natrzyj olejem a następnie czosnkiem z solą i posyp dokładnie przyprawami.
Szynkę zwiąż sznurkiem, włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do lodówki na całą noc. Piekarnik rozgrzej do 180 st. i wstaw szynkę. Piec około 1 godziny na 1 kg mięsa jeśli nasz szynkę o wadze 1,5 kg to piecz około 1,5 godziny po tym czasie sprawdź za pomocą widelca czy mięso jest miękkie .
Szynkę podajemy na ciepło do obiadu lub po całkowitym wystudzeniu i schłodzeniu w lodowce jako wędlinę na kanapki .