Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa, pieczona mielonka na kanapki. Niewiele pracy, a smak zachwyca. Zdecydowanie smaczniejsza i zdrowsza od sklepowych odpowiedników. Kluczem do sukcesu jest wybór dobrej jakości mięsa. Przepis pochodzi ze starego notatnika babci Irenki.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 824
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 824
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Składniki
Zmielone mięso z łopatki wieprzowej przełóż do miski. Wbij dwa całe jajka. Wsyp kaszę mannę. Dodaj zioła i przyprawy. Masę na pieczeń wyrabiaj dłońmi.
Małą keksówkę wysmaruj masłem i oprósz kaszą manną. Do środka przełóż masę. Powierzchnię wyrównaj. Pieczeń uklep zwilżoną dłonią.
Mielonkę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (grzałka góra-dół). Piecz przez około 70-80 minut (do zrumienienia).
Po upieczeniu pieczeń wystudź. Wystudzoną przechowuj w lodówce nawet do dwóch tygodni.