Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa to jedno z tradycyjnych wielkanocnych dań na wschodzie.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Kiełbasę ułożyć w nasmarowanej tłuszczem formie żaroodpornej, z wierzchu posmarować olejem. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 200°C
W połowie czasu pieczenia podlać piwem karmelowym, dodać listek laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.
2. Przygotować ćwikłę: chrzan przełożyć do miseczki, dodać buraczki. Wymieszać. Dobrze przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawić, aby smaki się "przegryzły"
3. Gotową kiełbasę przełożyć na ogrzany półmisek. Udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz bukiecikami świeżych ziół. Podać z dodatkiem sosów: ćwikły, ketchupu i musztardy
Obok w bulionówce można ustawić żurek lub zupę chrzanową do picia. Podać kilka rodzajów świeżego pieczywa
Dobrym dodatkiem będą też grzybki marynowane i rozmaite pikle (np. ogórki konserwowe, papryka , złote i srebrne cebulki, minikukurydza)