Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i aromatyczny.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 129
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 203
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 75
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 150
Składniki
Soczewicę zalej woda, odstaw na 2 godziny a następnie ugotuj do miękkości. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Patelnię rozgrzej z 3 łyżkami oleju(można dać więcej), dodaj posiekaną cebulę, startą pietruszkę, starty seler, posiekany czosnek i wszystkie przyprawy (z wyjątkiem soli i pieprzu) Smaż wszystko około 5 minut uważając aby nie przypalić przypraw. W miedzy czasie zmiksuj ręcznym blenderem ugotowaną soczewicę. Wyjmij z patelni ziarna pieprzu, jałowca i liście laurowe. Przenieś wszystko z soczewicą do jednego naczynia i wymieszaj ze sobą. Dodaj sól i pieprz. Wierch posmaruj warstwą chrzanu. Piecz 45 min.w 170-180%-jeśli foremka jest wyższa Ja piekłam krócej. około 25 minut. Smacznego :)