Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia. Polecam.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 385
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 55
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 385
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Składniki
Wątróbki umyj i oczyść z żyłek i tłuszczu. Cebulę i marchewki obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę, a potem podsmaż na maśle parę minut, następnie wlej 5 łyżek wody i duś około 10 minut. Przełóż do miseczki.
Na tej samej patelni podsmaż na maśle wątróbki aż do zrumienienia. Dodaj podsmażoną marchewkę i cebulę dopraw do smaku solą, pieprzem, tymiankiem i majerankiem. Dodaj pozostałe masło 2-3 łyżki wody i duś całość jeszcze około 15 minut,
Gdy wszystko będzie miękki wlej śmietanę i trzymaj wątróbki na małym ogniu jeszcze około 5 minut.
Następnie zmiel wszystko na jednolitą masę i dopraw do smaku solą i pieprzem. Przełóż do słoików na górę włóż łyżkę masła i zakręć słoiki. Po wystygnięciu odstaw w chłodne miejsce najlepiej do lodówki. Pasztet najlepiej smakuje z pieczywem i ogórkiem kiszonym lub korniszonem. Polecam.