Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pasztet, dla największych koneserów.
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1706
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 1706
Składniki
Seler i marchew starłam na grubych oczkach.Zalałam rosołem dałam masło i dusiłam pod przykryciem. Cebule poszatkowałam i zeszkliłam na oleju. Fasolę z puszki razem z zalewą zblendowałam Cebulę wsypałam do garnka pod koniec duszenia warzyw. Wszystko zblendowałam, dołożyłam fasolę również zmiksowaną. Kiedy farsz ostygł, dołożyłam jaja, bułkę tartą i przyprawy. Piekłam w podłużnej formie na papierze około 1 godz. w 150 *
Wierzch dobrze jest posypać bułką tartą przed pieczeniem. Zapobiega to przypalaniu góry.