Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z soczewicy i marchewki"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Składniki
Czerwoną soczewicę ugotuj do miękkości. Marchew obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno posiekaj. Rozgrzej olej na patelni i zeszklij cebulę, dodaj startą marchewkę i smaż kilka minut, mieszając.
Dodaj czosnek i przyprawy, tj. sól, pieprz, paprykę, curry oraz rozgniecioną w moździerzu kolendrę. Ostudź i wymieszaj z rozgniecioną widelcem soczewicą. Wbij jajka i wyrób rękoma.
Przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez 1 godz. Ostudź, wyjmij z formy, krój i podawaj udekorowany rukolą.
Czas przygotowania: 90 minut. Poziom: średniŹródło: TV14