Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z serem i pieczarkami"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 751
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6500
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1131
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 751
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6500
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 145
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1131
Składniki
ok. 130 minut.
Cielęcinę i boczek pokroić, podsmażyć na patelni z dodatkiem łyżki masła, dodać obraną i drobno posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki.
Dolać bulion, gotować, dusić do miękkości. Wystudzić, zemleć trzykrotnie w maszynce, wymieszać z 3 łyżkami bułki tartej, śmietaną, jajkami i startym serem. Doprawić.
Keksówkę wysmarować masłem, oprószyć bułką. 1/3 masy połączyć z pokrojoną marchewką, wyłożyć nią dno formy. Na to wyłożyć resztę masy, przykryć folią aluminiową i wstawić do większego naczynia z wrzącą wodą. Piec ok. 1 godz. w piekarniku nagrzanym do temp. 200oC.
Zamiast pieczarek możesz dodać do pasztetu suszone grzyby. Dzień wcześniej je namocz w zimnej wodzie. Potem drobno posiekaj.Źródło: Twoje Imperium